Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di funghi porcini freschi
- 600 g di fesa di tacchino a tocchetti (2-3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 6 fette di speck (circa 150 g)
- 6 fette di provola piccante (circa 150 g)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 4 patate a pasta gialla medie, pelate e a fette (alte 1 cm)
- 40 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1686 kJ / 403 kcal
- Białko
- 41.5 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulash alla birra doppio malto
1h 15min
Rotolo di pollo e speck con salsa al cipollotto
1 Std. 30 Min
Costine di maiale in agrodolce
50 Min
Bicchierini prosciutto e piselli
35min
Stelline ripiene di carne con mandorle e nocciole
2 Std.
Cupola di pane con agnello e patate
2 Std.
Manzo piccante ai peperoni
20min
Panna cotta alla crema al whisky
4 Std. 30 Min
Colomba salata
3u. 10min
Bicchierini prosciutto e melone
3 Std. 25 Min
Tartellette alle cipolle caramellate
1 Std.
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min