Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di funghi porcini freschi
- 600 g di fesa di tacchino a tocchetti (2-3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 6 fette di speck (circa 150 g)
- 6 fette di provola piccante (circa 150 g)
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di acqua
- 4 patate a pasta gialla medie, pelate e a fette (alte 1 cm)
- 40 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1686 kJ / 403 kcal
- Białko
- 41.5 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini di vitello
35min
Crêpes ai gamberi e crescione
1h 30min
Medaglioni di vitello ai funghi
45min
Stelline ripiene di carne con mandorle e nocciole
2h
Involtini tricolore al cartoccio
45min
Tartufi con cuore al cocco
6h 50 min
Bicchierini prosciutto e melone
3 Std. 25 Min
Polpette di pollo con pancetta croccante
45min
Involtini di spada al basilico
15min
Sformatini di uova e funghi
40min
Crêpes ai funghi
1h 50 min.
Tartufi al cioccolato
2 godz. 45 min