Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 40 g di burro + q.b. per imburrare
- 420 g di pane tipo ciabatta, a fette (1.5 cm)
- 100 g di Parmigiano reggiano, a cubetti (3 cm)
- 100 g di Cheddar, a cubetti (3 cm)
- 3 spicchi di aglio
- ½ peperoncino rosso, lungo (opcjonalnie)
-
3
cipollotti, a rondelle sottili
lub 3 scalogni, in quarti - 20 g di olio extravergine di oliva
-
100
g di peperone rosso, a pezzi
lub 100 g di peperone verde, a pezzi - 120 g di prosciutto crudo, a striscioline (1-2 cm)
- 2 pomodori, a cubetti (0.5-1 cm)
- 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- ½ cucchiaino di origano secco
- ½ cucchiaino di sale
- 6 uova
- 70 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1802 kJ / 429 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
1h 5 min
Spaghettini ai peperoni
50 min
Gratin di patate
50 min
Sformatini di riso tricolore
1h 25 min
Acquacotta
50 min
Quiche Lorraine
45 min
Carpaccio di melanzane
45 min
Insalata capricciosa di carne
15min
Mini tortini alla pizzaiola
55 min
Pasta sfiziosa
30 min
Sedanini al forno alla mediterranea
45 min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45 min