Panone di Natale

Panone di Natale

4.7 18 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • 100 g zucchero
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova medie
  • 50 g di burro a pezzi piccoli
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci
  • 130 g di mostarda bolognese
  • 30 g di uvetta ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
  • 50 g di frutta mista candita a pezzi piccoli (1-2 cm)
  • 20 g di pinoli
  • 10 g di latte
  • 20 g di granella di zucchero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 4.6 g
Kalorie 895 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 5.4 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 39.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...