Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pan di Spagna, un disco (Ø 18 cm e altezza 1.5 cm circa)
Crema allo yogurt
- 170 g di yogurt bianco non dolcificato
- 25 g di zucchero a velo
- 170 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda e strizzati
Mousse allo yogurt e arancia
- 170 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 120 g di succo di arancia rossa, spremuto fresco e filtrato
- 25 g di zucchero a velo
- 8 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda e strizzati
- 170 g di yogurt bianco non dolcificato
Gelatina all'arancia
- 200 g di succo di arancia rossa, spremuto fresco e filtrato
- 60 g di zucchero a velo
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda e strizzati
- 1 arancia, preferibilmente biologica, a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1344 kJ / 321 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Mousse alle fragoline di bosco
4h 30min
Cremoso al caffè
5 Std. 30 Min
Trifle alle fragole
5 Std. 30 Min
Torta del cardinale
3 Std. 30 Min
Bignè all'amarena
3 Std.
Parfait al mascarpone e vaniglia
2h 35min
Dacquoise ai lamponi
3 Std.
Gelato mascarpone e ciliegie
6h 30min
Torta di ciliegie
1 Std. 30 Min
Cupcake gigante
1 Std. 30 Min
Torta ricotta e pistacchio
8h