Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Budino
- 15 g di gelatina in fogli
- 500 g di latte
- 40 g di zucchero
- 40 g di amido di mais (maizena)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Pasta biscotto
- 5 uova
- 1 pizzico di sale
- 130 g di olio di arachidi
- 130 g di acqua
- 220 g di zucchero
- 2 cucchiaini di zucchero vanigliato
- 250 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Crema al burro
- 3 cucchiai di confettura di albicocche
- 1 cucchiaio di Rum (opcjonalnie)
- 6 - 8 banane, sbucciate e a fettine (a metà)
- 200 g di burro morbido a pezzi
Glassa
- 300 g di cioccolato fondente per copertura a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1427 kJ / 341 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
1h 20min
Oranais all'albicocca
1h 35min
Torta raw alle carote con crema di anacardi
55min
Torta tres leches (torta ai tre latti)
2h
Torta Dobos
3 Std. 30 Min
Torta cappuccino
2h
Torta raw al cioccolato e banana
1h 20min
Torta cappuccino e caramello
2h
Briouats alla marocchina con miele e semi di sesamo
2h
Crêpes tropicali
40min
Torta magica al cacao e arancia
4h
Torta carote e mele
1h 30min