Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta Devil
- 425 g di zucchero
- 340 g di burro a temperatura ambiente a tocchetti (2 cm circa) + q.b.
- 100 g di latte
- 4 uova (da 60 g)
- 425 g di farina tipo 00 + q.b.
- 65 g di cacao amaro in polvere
- 75 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
Ganache al cioccolato
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 750 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 4548 kJ / 1087 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 70.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3 godz. 25 min
Donuts
4 godz. 25 min
Naked cake al cioccolato
4 godz.
Crema al burro al cacao
10 min
Glassa al cioccolato
20 min
Glassa di zucchero
10 min
Crêpes
1h 20min
Torta tripla al cioccolato
3 Std. 55 Min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1óra
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2h 35min
Red velvet cake
1óra 15p
Waffles alla panna
1óra 15p