Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta Devil
- 425 g di zucchero
- 340 g di burro a temperatura ambiente a tocchetti (2 cm circa) + q.b.
- 100 g di latte
- 4 uova (da 60 g)
- 425 g di farina tipo 00 + q.b.
- 65 g di cacao amaro in polvere
- 75 g di acqua calda
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
Ganache al cioccolato
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 750 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 4548 kJ / 1087 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 70.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta di zucchero
1h 10min
Waffles alla panna
1h 15min
Glassa al burro
10 Min
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30 min
Salsa al caramello
35min
Biscotti scacchiera
1h 20min
Glassa al cioccolato
20 Min
Glassa di zucchero
10 Min
Cupcakes al cioccolato con glassa cocco-vaniglia (senza lattosio)
29u. 10min
Danish layer cake
4 Std.
Cupcake con panna montata
55 min
Torta tripla al cioccolato
3 godz. 55 min