Devil's food cake (Torta del Diavolo)

Devil's food cake (Torta del Diavolo)

4.4 29 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 5 godz.
12 fette

Składniki

Torta Devil
  • 425 g zucchero
  • 340 g di burro a temperatura ambiente a tocchetti (2 cm circa) + q.b.
  • 100 g di latte
  • 4 uova (da 60 g)
  • 425 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 65 g di cacao amaro in polvere
  • 75 g di acqua calda
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
Ganache al cioccolato
  • 750 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 750 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 13.8 g
Kalorie 4548 kJ / 1087 kcal
Tłuszcz 70.2 g
Węglowodany 100 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...