Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 260 g di farina tipo 00
- 200 g di zucchero
- 2 uova
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 3 limoni, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di latte
- 2 uova
Pasta di zucchero
- 5 g di gelatina in fogli
- 25 g di acqua
- 550 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 50 g di miele di acacia
Terminare la preparazione
- 5 kiwi maturi, sbucciati e a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2987 kJ / 714 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 153.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti cuore morbido al caramello
2 Std. 40 Min
Millefoglie al cioccolato e croccante di frutta secca
3h 50min
Unicorn Latte
15min
Le fraisier
7 Std. 30 Min
Torta pazientina
3h 55 min
Budino al cioccolato bianco e caramello
24h 30min
Croissant al cioccolato
3u. 35min
Torta pacchetto regalo
4 godz. 30 min
Croissant francese
5h 20min
Biscotti alla panna
55min
Biscottini di vetro
45 min
Crostata al cioccolato
1h 50 min