Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 260 g di farina tipo 00
- 200 g di zucchero
- 2 uova
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 3 limoni, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di latte
- 2 uova
Pasta di zucchero
- 5 g di gelatina in fogli
- 25 g di acqua
- 550 g di zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 50 g di miele di acacia
Terminare la preparazione
- 5 kiwi maturi, sbucciati e a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2987 kJ / 714 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 153.4 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Veneziane mignon
2h 30min
Pasta di zucchero
1 godz. 10 min
Torta ai frutti esotici
8 Std. 10 Min
Bignè cake
4h
Bignè all'amarena
3h
Pavé brasiliano alle banane
1h 25min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h
Pizzette al formaggio di capra
1h 35 min.
Danish layer cake
4h
Cheesecake polacca
1 godz. 30 min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3h 30min
Torta Bimby® ai mirtilli
1h 15min