Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 2 uova (da 60 g)
- 250 g di latte
- 110 g di yogurt bianco naturale
- 240 g di zucchero
- 100 g di semi di girasole
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 60 g di zucchero
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3h 25 min.
Glassa al cioccolato
20 min
Glassa di zucchero
10 min
Cake pops
4h 25min
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50min
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5h
Mini muffin con frosting al mascarpone
1h
Ganache al cioccolato
12h 20min
Cupcake con frosting alla crema gianduia
1h
Red velvet cake
1h 15 min
Waffles alla panna
1h 15 min
Torta Moretta
1h 30min