Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- burro q.b.
- 380 g di farina tipo 00 + q.b.
- 2 uova (da 60 g)
- 250 g di latte
- 110 g di yogurt bianco naturale
- 100 g di olio di semi di girasole
- 240 g di zucchero
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Farcitura
- 60 g di zucchero
- 350 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 250 g di mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53.6 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Danubio dolce
3h 25min
Ganache al cioccolato bianco
12 Std. 20 Min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Cupcake gigante
1 Std. 30 Min
Panini dolci ai mirtilli
4 Std.
Mini muffin con frosting al mascarpone
1 Std.
Glassa al cioccolato
20 Min
Danish layer cake
4 Std.
Éclaires al cioccolato
4 godz. 50 min
Torta foresta nera
3 Std.
Torta tripla al cioccolato
3h 55min