Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelè al lampone
- 170 g di lamponi in purea
- 4 g di agar agar
- 50 g di zucchero semolato
- 13 g di destrosio
Crema cheese cake a freddo
- 7 g di gelatina in polvere
- 35 g di acqua
- 110 g di ricotta
- 55 g di yogurt greco
- 110 g di formaggio fresco spalmabile
- 70 g di zucchero semolato
- 1 pizzico di estratto di vaniglia naturale
- 350 g di panna montata
Cremoso al lampone
- 100 g di latte
- 3 g di agar agar
- 50 g di zucchero semolato
- 7 g di amido di mais (maizena)
- 7 g di amido di riso
- 35 g di albumi
- 10 g di miele di acacia
- 20 g di burro
- 230 g di lamponi in purea
Composizione
- 200 g di pasta frolla come da Libro "Le mie ricette con Bimby®"
- 100 g di gelatina neutra
- 50 g di lamponi freschi
- 100 g di cioccolato bianco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1916 kJ / 458 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al mango (di Luca Montersino)
30 Min
Crema pasticcera
15 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Albumi montati a neve
5min
Glassa di zucchero
10 min
Dessert pesche e arance con mousse al formaggio
30 Min
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1h 10min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi
6u. 30min
Mini cheesecake
4h 15min
Crema Bimby ®
45 Min