Dolce al latte

Dolce al latte

4.4 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
6 pezzi

Składniki

Dolce al latte
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 8 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
  • 300 g di ricotta fresca scolata dal siero
  • 300 g di latte condensato zuccherato
Biscotto
  • 30 g zucchero
  • 25 g di mandorle pelate
  • 60 g di farina tipo 00
  • 40 g di burro freddo a pezzi
  • 1 tuorlo di uovo medio

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 11.9 g
Kalorie 1975 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 27.6 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...