Dolce al latte
TM5 TM6

Dolce al latte

4.3 (7 ocen)

Składniki

Dolce al latte

  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 8 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
  • 300 g di ricotta fresca, scolata dal siero
  • 300 g di latte condensato zuccherato

Biscotto

  • 30 g di zucchero
  • 25 g di mandorle pelate
  • 60 g di farina tipo 00
  • 40 g di burro freddo a pezzi
  • 1 tuorlo di uovo medio

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1975 kJ / 472 kcal
Białko
11.9 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
27.6 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy