Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dolce al latte
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 8 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
- 300 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 300 g di latte condensato zuccherato
Biscotto
- 30 g di zucchero
- 25 g di mandorle pelate
- 60 g di farina tipo 00
- 40 g di burro freddo a pezzi
- 1 tuorlo di uovo medio
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta pacchetto regalo
4h 30min
Budino uova e latte al caramello
1 godz. 30 min
Mousse fragole e limone
8u. 15min
Torta mimosa gelato
3h 30min
Freakshake gusto macarons
2h 40min
Cremoso al caffè
5h 30min
Crema al caffé con gelato al mascarpone
24h 50min
Cestini di crema al caffè
4h
Crema alle fragole
15 Min
Sorbetto al lime
26h 50min
Torta a scacchi
7ωρ.
Budino al cioccolato bianco e caramello
24 godz. 30 min