Cordero garam masala con arroz basmati

Cordero garam masala con arroz basmati

4.4 45 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 raciones

Składniki

  • 10 ramitas cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
  • 250 g de cebolla en cuartos
  • 4 dientes de ajo
  • 40 g de aceite de oliva
  • 2 cucharadas de garam masala
  • 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 2-3 cm)
  • 1 cucharadita de cúrcuma molida
  • 800 - 900 g de pierna de cordero deshuesada en trozos de 2-3 cm (sin nada de grasa ni nervios)
  • 1 yogur natural (125 g)
  • 500 g de agua
  • 2 cucharaditas de sal
  • 180 g de arroz basmati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 22.9 g
Kalorie 1816 kJ / 434 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 27.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...