Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 250 g de cebolla en cuartos
- 4 dientes de ajo
- 40 g de aceite de oliva
- 2 cucharadas de garam masala
- 1 trozo de jengibre fresco (aprox. 2-3 cm)
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 800 - 900 g de pierna de cordero deshuesada, en trozos de 2-3 cm (sin nada de grasa ni nervios)
- 1 yogur natural (125 g)
- 500 g de agua
- 2 cucharaditas de sal
- 180 g de arroz basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1816 kJ / 434 kcal
- Białko
- 22.9 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen con pollo y pak choi - Japón
45min
Pollo salteado con anacardos (Kung Pao) - China
35 Min
Pollo korma (India)
50min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 min
Pollo en salsa de yogur - India
35 Min
Pollo tikka masala
30min
Vindaloo de cordero - India
1h 40min
Tandoori masala - Subcontinente indio
10 min
Estofado de cordero con leche de coco (Rendang) - Malasia
55min
Curry de cordero y cuscús con pepino y menta (Cocción lenta)
6h 30min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1h 20 min
Naan indio
1h 40min