Cordero garam masala con arroz basmati

Cordero garam masala con arroz basmati

4.4 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 raciones

Składniki

  • de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
    10 ramitas
  • de cebolla en cuartos
    250 g
  • dientes de ajo
    4
  • de aceite de oliva
    40 g
  • de garam masala
    2 cucharadas
  • de jengibre fresco (aprox. 2-3 cm)
    1 trozo
  • de cúrcuma molida
    1 cucharadita
  • de pierna de cordero deshuesada en trozos de 2-3 cm (sin nada de grasa ni nervios)
    800 - 900 g
  • yogur natural (125 g)
    1
  • de agua
    500 g
  • de sal
    2 cucharaditas
  • de arroz basmati
    180 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 434 kcal / 1816 kJ
Białko 22.9 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 27.3 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...