Wersje kompatybilne
Arancini con granada y fondue de queso de cabra
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arancini
- 60 g de queso parmesano (en trozos)
- 1200 g de agua
- 2 ½ cucharaditas de sal
- 300 g de arroz de grano redondo
- 1 granada
- 2 cucharadas de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 huevo
- 2 cucharadas de perejil fresco picado
- 2 huevos batidos
- 120 g de pan rallado
- aceite para freír
Fondue de queso de cabra
- 200 g de nata
- 200 g de queso de cabra en rulo
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2652 kJ / 634 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 6.9 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle con guisantes a la menta y jamón ibérico
2 godz. 30 min
Huevos escoceses con salmón (Scotch eggs)
30 min
Quesadas de requesón y coco
40 min
Rocas de chocolate heladas
1h 20 min
Pera al caramelo con crema y canutillo crujiente
4h
Chutney de fresas
24 Std.
Bricks de cangrejo
35 min
Tallarines con calabacín, menta y limón
20 Min
Ravioli de ricota y jamón con crema de salvia
1h 45 min
Risotto de queso azul y espinacas
20 Min
Bacalao espiritual
45 Min
Bombones de fresa
35 min