Wersje kompatybilne
Samosas de pera con salsa de chocolate a la pimienta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Samosas de pera
- 2 peras conferencia maduras, sin piel ni semillas, en trozos
- 1 chorrito de zumo de limón
- 50 g de azúcar
- ½ cucharadita de canela molida
- 4 láminas de masa filo
- 50 - 60 g de mantequilla fundida
- 30 g de azúcar moreno
Salsa de chocolate a la pimienta
- 75 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 1 pellizco de pimienta molida
- 130 g de nata (35% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1338 kJ / 320 kcal
- Białko
- 18.82 g
- Węglowodany
- 1.99 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Błonnik
- 1.19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Raita de pepino
10min
Terrina trufada de atún y salmón
12h 10min
Tzatziki (dip de yogur y pepino)
10 godz. 5 min
Crema de aguacate y coco
10min
Cupcakes de tomate seco, queso feta y aguacate
1u. 40min
Turrón de foie, cebolla frita y mango
3 Std. 15 Min
Samosas de pollo - India
2h 20min
Pastel de crêpes con salmón marinado
1u. 10min
Bougatsa griega con miel y pistachos
4hod. 45min
Tiramisú con té matcha y fresas
4 godz. 20 min
Bizcochitos de calabaza con nueces al vapor
1h 15 min
Cinnamon rolls de calabaza
2h 15min