Wersje kompatybilne
Nems de confit de pato con salsa agridulce de higos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nems
- 1 lata de confit de pato (peso neto 600 g)
- 10 g de raíz de jengibre fresca pelada
- 150 g de mermelada de higos
- 1 cucharada de vinagre balsámico
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 10 hojas de pasta brick (1 paquete)
Salsa
- 50 g de salsa de soja
- 30 g de mermelada de higos
- 1 cucharada de vinagre balsámico
- 30 g de vino blanco
- 30 g de agua
- 1 cucharadita de maicena (5 g)
- 20 hojas de cogollos de Tudela
- 4 - 6 ramitas de menta fresca (solo las hojas) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 8.75 g
- Węglowodany
- 7.51 g
- Tłuszcz
- 3.85 g
- Błonnik
- 0.21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48 Std.
Texturas de gin-tonic
10 Std. 40 Min
Tiradito de lubina
15min
Mantequilla Café de París
10 min
Magret de pato con salsa de granada
45 min
Tartar de buey
10 min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 Min
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5h
Magret de pato en papillote con salsa de naranja (Magret de canard en papillote, sauce à l'orange)
2h 15 min
Terrinas de foie trufado
74h
Pulpo a la parrilla con salsa romesco
1 Std. 10 Min
Steak tartare
30 min