Sushi de verduras crudivegano

Sushi de verduras crudivegano

4.3 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 raciones

Składniki

Sushi
  • 90 g de pipas de girasol
  • 300 g de agua
  • 250 g de apio nabo en trozos de 3-4 cm
  • 15 g zumo de limón
  • 1 pellizco de sal
  • 75 g de zanahoria en trozos de 2-3 cm
  • 4 láminas de alga nori (20x20 cm)
  • ½ aguacate en tiras de ½-1 cm
  • 4 hojas de kale (sin el tallo)
  • 50 g de calabacín en tiras de ½-1 cm
Salsa agridulce de jengibre
  • 100 g salsa de soja
  • 1 cucharadita de jarabe de arce
  • ½ cucharadita de pasta miso (opcjonalnie)
  • 1 cucharadita de jengibre fresco rallado

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 13 g
Kalorie 1096 kJ / 262 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...