Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sushi
- 90 g de pipas de girasol
- 300 g de agua
- 250 g de apio nabo en trozos de 3-4 cm
- 15 g de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
- 75 g de zanahoria en trozos de 2-3 cm
- 4 láminas de alga nori (20x20 cm)
- ½ aguacate en tiras de ½-1 cm
- 4 hojas de kale (sin el tallo)
- 50 g de calabacín en tiras de ½-1 cm
Salsa agridulce de jengibre
- 100 g de salsa de soja
- 1 cucharadita de jarabe de arce
- ½ cucharadita de pasta miso (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de jengibre fresco rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Misoshiru (sopa de miso)
40 min
Ramen con pollo y pak choi - Japón
45 min
Berenjenas con salsa de miso
1h
Sopa de miso con vegetales
20 min
Lentejas verdinas estofadas con verduras a la cúrcuma
8 Std. 40 Min
Arroz frito al curry con gambas
40 min
Ahi poke (Poke de atún con arroz)
40 min
Arroz thai con setas
35 min
Sopa de miso
25 min
Sushi coreano (Kimbap) - Corea
1h
California roll - Japón
1h
Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)
1h