Urządzenia i Akcesoria
Mandel-Soufflés mit Himbeersauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 Portionen
Składniki
-
Butter zum Einfetten
-
Mandeln120 g
-
Zucker50 g
-
Orange unbehandelt, 1 Streifen Schale (ca. 1 x 6 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst (50 g)1
-
Eier getrennt4
-
Milch125 g
-
Speisestärke30 g
-
Salz1 Prise
-
Himbeeren300 g
-
Honig flüssig40 g
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
964 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 3/2018
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Haselnuss-Parfait
6 Std. 30 Min
Tiramisu mit Amarettini-Keksen
4 Std. 50 Min
Warmer Schokoladenkuchen mit marinierten Erdbeeren
1 Std. 10 Min
Orangen-Schokomousse
8 Std. 15 Min
Tiramisu
4 Std. 50 Min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5 Std.
Schokoladetarte | Himbeer | Ginger
6 Std. 20 Min
Orangenparfait
6 Std. 30 Min
Granita Siciliana
3 Std. 20 Min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 Std. 10 Min
Apfel-Calvados-Sorbet
5 Std. 30 Min
Garnelencocktail
30 Min