Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 120 g Mandeln
- 50 g Zucker
- 1 Orange, unbehandelt, 1 Streifen Schale (ca. 1 x 6 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst (50 g)
- 4 Eier, getrennt
- 125 g Milch
- 30 g Speisestärke
- 1 Prise Salz
- 300 g Himbeeren
- 40 g Honig, flüssig
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 964 kJ / 230 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata mit Vanillecreme
2 Std.
Panna Cotta mit Honigmelone
5h 15 min.
Saibling mit Artischocken
40 Min
Cannoli (Die Sopranos)
1 Std. 30 Min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5 Std.
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5h 15 min.
Zitronen-Joghurt-Mousse mit Spekulatiushippen
5 Std. 30 Min
Warmes Schokoküchlein mit Ananas
50 Min
Blaubeer-Biskuitrolle
5 Std.
Garnelensuppe mit Zitronengras
40 Min
Fondant au Chocolat
20 Min
Mousse au chocolat mit Banane
3h 25min