Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Mandeln, davon 200 g ganz und 50 g gehobelt
- 650 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen
- 3 Blätter weiße Gelatine
- 40 g brauner Zucker
- 10 g Zitronensaft
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 10 g Erdbeersirup
- 250 g Erdbeeren, in kleinen Würfeln
- 1 Stängel Minze, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2664 kJ / 636 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 10.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Heiße Gewürz-Schokolade
1h
Zitronen-Baiser-Kuchen
3h
Mascarpone-Creme mit Knusperstangen
45 min
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1h
Honigmousse
3 godz. 45 min
Chinesische Törtchen
2h 45min
Haselnuss-Käsekuchen mit Orangen
1h 30min
Gratinierte Mandelcrêpes
1 godz. 45 min
Zitronen-Parfait
4 godz. 30 min
Whiskey-Karamell-Kakao
40 min
Crêpes mit Lachs-Frischkäse-Füllung
1h
Gebackenes Eis unter der Baiserhaube
1h 40min