Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Mandeln, gemahlen
- 120 g brauner Zucker
- 20 g frischer Ingwer, in dünnen Scheiben
- 1 Limette, Bio, 3 Streifen Schale (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 1 Prise Salz
- 2 Eier (Kl. M)
- 250 g Mehl
- 180 g Ananaskonfitüre
- 250 g Ananas, frisch, in dünnen Scheiben (4 cm)
Belag
- 4 Maracujas, nur das Fruchtfleisch
- 40 - 50 g Orangensaft, frisch gepresst, zum Auffüllen
- 400 g Mango, reif, davon 200 g in Stücken, 200 g in dünnen Scheiben
- 80 g Gelierzucker 3:1
- 200 g Ananas, frisch, in dünnen Scheiben (4 cm)
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1723 kJ / 411 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Brombeer-Kuchen
2 Std.
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3 Std.
Mango-Physalis-Kuchen
1 godz. 20 min
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3 Std.
Mandarinentarte mit Nusscrumble
9 Std.
Schwertfisch-Roulade sizilianisch
1 Std.
Apfel-Grieß-Kuchen
3 Std.
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 Std.
Birnenkuchen alla Toscana
3 Std. 20 Min
Schmand-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Rührkuchen mit Obst
1 Std.
Heidelbeerkuchen vom Blech
1 Std. 45 Min