Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sojasaucen-Dip
- 100 g Sojasauce
- 30 g Dashi-Brühe
- 30 g Reiswein (Mirin)
Gemüse in Tempurateig
- Sonnenblumenöl zum Frittieren
- 150 g Wasser, sehr kalt
- 50 g Eiswürfel
- 1 Eigelb
- ½ TL Salz
- ½ TL Zucker
- 100 g Weizenmehl
- 50 g Reismehl
- ½ Teelöffel Backpulver
- 6 Scheiben Zucchini (5 mm)
- 6 Scheiben Aubergine (5 mm)
- 1 grüne Paprika, in 6 breiten Streifen
- 1 rote Paprika, in 6 breiten Streifen
-
6
Zuckerschoten
lub 6 Spargelstangen, grün - 6 Babymöhren, TK, aufgetaut oder frisch
- 1 Gemüsezwiebel, in Ringen (5 mm)
-
200
g Japanischer Rettich (Daikon), gerieben
lub 1 Stückchen Ingwer, frisch, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 840 kJ / 201 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wan Tans (frittierte Teigtaschen)
30min
Yorkshirepudding mit Birnen-Bohnen-und-Speck-Salat
1 Std.
Chawan Mushi – Japanischer Eierstich mit Garnelen
35min
Geflügelleber-Mousse zu Brioche
2h
Frittierte Frühlingsrollen
1 Std.
Tempura-Gambas auf Mango-Salat mit Chili-Mayonnaise
30min
Garnelenchips
35min
Peruanisches Ceviche
1 Std. 15 Min
Sansibar-Sojasauce
1 Std.
Dim Sum 'Shumai'
2h
Eggs Benedict
30min
Sashimi vom Thunfisch mit Limetten-Sesam-Vinaigrette
20 Min