Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jajek
- 1 szczyptę soli
- 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 120 g masła, o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
-
50
g whisky
lub 50 g rumu - czekoladowe wiórki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2600.3 kJ / 621.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 98.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodki pudding toffi
1h
Deser z solonym karmelem
1h
Czekoladowe słoiczki
40 min
Torcik matcha Julity Zarosińskiej
5h
Glasaż kakaowy
35 min
Ciastka panellets
25h 45min
Semifreddo zabajone
13 Std.
Babeczki z płynnym karmelem
25 min
Tort z masłem orzechowym
3h 30min
Crémeux czekoladowe
3h 15min
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2h 30min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3h