
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jajek
- 1 szczyptę soli
- 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
- 120 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
-
50
g whisky
lub 50 g rumu - czekoladowe wiórki do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 621.5 kcal / 2600.3 kJ
- Białko
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Sód
- 98.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8 godz. 20 min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Czekoladowe słoiczki
40 min
Pasta pralinowa
30 min
Czekoladowe affogato
10 min
Ciasteczkowe lody
7 godz. 10 min
Lodowe parfait na patyku
5 godz. 40 min
Lody ciasteczkowe
5 godz. 10 min