Urządzenia i Akcesoria
Markiza czekoladowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
6 jajek
-
1 szczyptę soli
-
300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
-
150 g cukru
-
50 g rumu50 g whisky
-
czekoladowe wiórki do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
98.1 mg
Białko
9.5 g
Kalorie
2600.3 kJ /
621.5 kcal
Tłuszcz
41.6 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
23.9 g
Węglowodany
48.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Tarta czekoladowa
1 godz. 50 min
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 godz. 40 min
Czekoladowe kąski z orzechami
1 godz.
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Ciasteczka whoopie pies
1 godz. 45 min