Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 jajek
- 1 szczyptę soli
- 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 120 g masła, o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
- 150 g cukru
-
50
g whisky
lub 50 g rumu - czekoladowe wiórki, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2600.3 kJ / 621.5 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 98.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto z trzech rodzajów czekolady
3 godz.
Mini ciasta czekoladowe z Varomy
1h
Kajmakowe ciasto na zimno z biszkoptami
2 godz. 30 min
Ciasteczka z kajmakiem i solą
1h 50 min
Czekoladowe ciasto lodowe z mascarpone i orzechami laskowymi
3 godz. 15 min
Czekoladowe słoiczki
40 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Pływające wyspy
45 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Słodki pudding toffi
1h
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Suflety orzechowe
1h 30 min