Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dientes de ajo
- 100 g de cebolla en trozos
- 50 g de pimiento rojo en trozos
- 50 g de pimiento verde en trozos
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 8 gambones crudos enteros pelados
- 200 g de arroz de grano redondo
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 cucharadita de pimentón
- 1 cucharadita de sal
- 650 g de agua
- 200 g de calabacín en trozos
- 150 g de salmón fresco sin piel ni espinas en dados de 2 cm (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1698 kJ / 406 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 939.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto de espinacas y gambas
25min
Pasta con guisantes y langostinos
40min
Risotto con setas a la cerveza
40min
Risotto de salmón e hinojo
25min
Arroz con verduras, gambas y jamón
45min
Risotto con salmón ahumado
20min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25min
Arroz cremoso con calabacín y langostinos
1 godz.
Risotto con calabacín y langostinos
55 min
Arroz cremoso de gambones, salmón y verduras
25min
Risotto de calamares y langostinos
1 godz.
Arroz con gulas y gambones
35min