Wersje kompatybilne
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta al pistacchio
- 50 g di pistacchi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di zucchero
- 50 g di pasta di pistacchio
- 5 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda e strizzata
Salsa al cioccolato bianco
- 50 g di cioccolato bianco a pezzi
- 20 g di burro a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2050 kJ / 490 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 42.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Salsa al caramello
35 min
Mousse al lime con cremoso alle fragole
3h 30min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Cheesecake allo yogurt e fragole
5 Std. 40 Min
Semifreddo alle noci
6 Std. 30 Min
Coulis di fragole
20 min
Crema Bimby ® al pistacchio
50 min
Panna cotta (per 2 persone)
5h 30min
Cheesecake ai lamponi
3sa 20 dk
Topping al cioccolato
25 min
Cheesecake all'arancia
5 Std. 40 Min
Panna cotta al caffè
4h 20min