Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di tofu
- 20 g di gambo di sedano, a pezzi
- 70 g di carota, a pezzi
- 150 g di cipolla, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 250 g di tofu delicato a cubetti
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Polenta
- 400 g di farina di mais bramata
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2552 kJ / 610 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 88.6 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 godz.
Cotolette di soia
35 min
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1 godz. 30 min
Goulash di soia con gnocchi (vegan)
1 godz. 30 min
Veg-burger (vegan)
1 godz. 10 min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1h 20min
Formaggio vegano
6h 40min
Ragù alla soia (vegan)
40min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1 godz.
Tagliatelle al ragù di seitan e verdure
40min
Ragù di tempeh
30 min
Besciamella (vegan)
15 Min