Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ragù di tofu
- 20 g di gambo di sedano, a pezzi
- 70 g di carota, a pezzi
- 150 g di cipolla, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di passata di pomodoro
- 250 g di tofu delicato a cubetti
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Polenta
- 400 g di farina di mais bramata
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 15 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2552 kJ / 610 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 88.6 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1j
Chili di tofu (vegan)
1j
Crêpes (vegan)
1j
Polpettone di lenticchie (vegan)
2j
Veg-burger (vegan)
1h 10 min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1j 20 menit
Ragù di tempeh
30 min
Ragù alla soia (vegan)
40 min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35 Min
Chili di seitan (vegan)
30 min
Cotolette di soia
35 Min