Torta di carote con farina di riso

Torta di carote con farina di riso

4.6 329 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porzioni

Składniki

  • 10 g di burro morbido
  • 1 - 2 cucchiai di pangrattato
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 300 g di mandorle
  • 300 g di carote pulite e a pezzi
  • 4 uova
  • 250 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di farina di riso
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci (16 g)
  • 1 - 2 cucchiai zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11.1 g
Kalorie 1648 kJ / 394 kcal
Tłuszcz 19.7 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...