Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- 250 g bacon em cubos
- 2000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 2 c. chá de sumo de limão
- 2 ovos
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 150 g alho-francês cortado em rodelas (0,5 cm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2316 kJ / 554 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com curgete e bacon
40min
Linguine com ervilhas e fiambre
35min
Chicken à la King
40min
Canelones de salsicha e espinafres
1 Std.
Lasanha de chouriço e salsicha
1 godz. 5 min
Crumble de frango e legumes
2h
Hambúrgueres de batata recheados com queijo e fiambre
1 Std. 10 Min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40min
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50min
Empadão de fiambre
1 Std.
Burrito de peru no forno
50min
Massa com fiambre, presunto e milho
50min