Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g passas de corinto
- 50 g vinho branco
- 800 g posta de bacalhau demolhado
- 20 g salsa
- 1 pitada de pimenta
- 3 dentes de alho
- 400 g cebola cortada em lâminas
- 100 g cenoura cortada em rodelas finas
- 150 g azeite
- 100 g vinagre de vinho branco
- 2 folhas de louro
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 26 g
Alternatywne przepisy
Omeleta branca com espinafres e cogumelos
50min
Tomatada de bacalhau
55min
Sopa de bacalhau e alho-francês
45min
Carbonara com couve
35min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30min
Poejada
45min
Solha com maçã e pimenta rosa
30min
Cocotes
40min
Arroz Mediterrânico
50min
Frango à francesa
35min
Salada russa de bacalhau
55min
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1h