Gratin de pomme de terre au fromage et restes de viande

Gratin de pomme de terre au fromage et restes de viande

4.3 63 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • d'eau
    400 g
  • de gros sel
    1 pincée
  • de pommes de terre coupées en dés
    700 g
  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • de beurre demi-sel
    20 g
  • de restes de viande cuite
    300 g
  • de vin blanc sec
    80 g
  • de crème fraîche
    100 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de fromage au choix (voir "Conseil(s)")
    150 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 358.7 kcal / 1499.2 kJ
Białko 22.2 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...