Tajine de veau aux amandes

Tajine de veau aux amandes

3.7 82 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • d'épaule de veau coupée en cubes de 2 cm environ
    800 g
  • gousses d'ail
    2
  • d'oignons coupés en morceaux
    150 g
  • d'amandes décortiquées
    70 g
  • d'huile d'olive et 2 c. à soupe pour dorer
    30 g
  • de graines de cumin
    10 g
  • de miel liquide
    60 g
  • de fond de veau en poudre
    5 g
  • d'eau
    320 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de pommes de terre type rattes du Touquet
    600 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 700 kcal / 2940 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...