Pommes de terre farcies sur lit d'oignons caramélisés

Pommes de terre farcies sur lit d'oignons caramélisés

4.1 89 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La garniture
  • d'oignons coupés en quatre
    700 g
  • beurre
    70 g
  • huile d'olive
    30 g
  • d'eau
    50 g
  • belles pommes de terre (env. 220 g chacune), coupées en deux dans le sens de la longueur
    4
  • de sel
    1 c. à café
  • de caramel liquide
    30 g
  • de poivre moulu
    1 pincée
La farce à la viande
  • d'oignon
    50 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf
    150 g
  • de sel
    1 pincée
  • de vin blanc
    30 g
  • de fromage râpé
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 617 kcal / 2585 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...