Pommes de terre farcies sur lit d'oignons caramélisés

Pommes de terre farcies sur lit d'oignons caramélisés

4.1 94 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

La garniture
  • 700 g d'oignons coupés en quatre
  • 70 g beurre
  • 30 g huile d'olive
  • 50 g d'eau
  • 4 belles pommes de terre (env. 220 g chacune), coupées en deux dans le sens de la longueur
  • 1 c. à café de sel
  • 30 g de caramel liquide
  • 1 pincée de poivre moulu
La farce à la viande
  • 50 g d'oignon
  • 20 g d'huile d'olive
  • 150 g d'un mélange de viandes hachées, mi-porc mi-bœuf
  • 1 pincée de sel
  • 30 g de vin blanc
  • 50 g de fromage râpé

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17 g
Kalorie 2585 kJ / 617 kcal
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...