Wersje kompatybilne
Pastel de espárragos blancos con salsa de espinacas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de espárragos
- 300 g de espárragos blancos (en conserva) muy bien escurridos
- 4 huevos
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- 1 - 2 cucharaditas de mantequilla (para engrasar el molde)
- 800 g de agua
Salsa de espinacas
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 40.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de calabaza con queso azul
30 min
Espinacas a la crema con huevos poché
35 min
Pastel de verduras y queso fresco
3 Std. 40 Min
Espárragos blancos frescos gratinados
1h
Pudin de pescado
2h 15 min
Flanes de espárragos
45 min
Pastel de calabacín y bonito
4h
Mousse de salmón
5h
Flan de calabacín con beicon, queso y albahaca
1h 10 min
Pastel de calabacín con gratinado de piñones
1 Std. 30 Min
Pastel de salmón
2 Std. 20 Min
Pudin de gambas, cangrejo y atún
4h 20 min