Wersje kompatybilne
Pastel de espárragos blancos con salsa de espinacas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de espárragos
- 300 g de espárragos blancos (en conserva) muy bien escurridos
- 4 huevos
- 400 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- 1 - 2 cucharaditas de mantequilla (para engrasar el molde)
- 800 g de agua
Salsa de espinacas
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta blanca molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 40.1 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de calabacín con beicon, queso y albahaca
1 godz. 10 min
Minipastel de pescado y marisco
40 min
Pudin de bacalao
2h 30min
Pastel de calabacín y bonito
4h
Flanes de queso de cabra con puerros y salsa de yogur
45 min
Terrina de salmón con mango
3sa 20 dk
Terrina trufada de atún y salmón
12 godz. 10 min
Pudin de pescado
2h 15min
Espárragos blancos frescos con gazpacho de guisantes
40 min
Pudin de trucha
2h 40min
Pastel de atún
4 Std. 55 Min
Pudin de gambas, cangrejo y atún
4h 20min