Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi

Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi

4.4 53 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz.
10 raciones

Składniki

  • de lomo de salmón fresco con piel y sin espinas (800-1200 g)
    1
  • tiras de piel de naranja
    8 - 10
  • tiras de piel de limón
    6 - 8
  • de jengibre fresco en dados muy pequeños
    50 g
  • de eneldo fresco
    6 - 8 ramitas
  • de azúcar moreno
    250 g
  • de sal gorda
    200 g
  • de zumo de naranja (aprox. 2-3 naranjas)
    140 g
  • de zumo de limón (aprox. 1 limón)
    40 g
  • de wasabi en polvo
    ½ cucharadita
  • de salsa de soja
    60 g
  • de aceite de oliva virgen extra
    50 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 219 kcal / 917 kJ
Białko 18.9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 2.2 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...