Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi

Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi

4.4 55 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 48 godz.
10 raciones

Składniki

  • 1 de lomo de salmón fresco con piel y sin espinas (800-1200 g)
  • 8 - 10 tiras de piel de naranja
  • 6 - 8 tiras de piel de limón
  • 50 g de jengibre fresco en dados muy pequeños
  • 6 - 8 ramitas de eneldo fresco
  • 250 g de azúcar moreno
  • 200 g de sal gorda
  • 140 g de zumo de naranja (aprox. 2-3 naranjas)
  • 40 g zumo de limón (aprox. 1 limón)
  • ½ cucharadita de wasabi en polvo
  • 60 g salsa de soja
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 18.9 g
Kalorie 917 kJ / 219 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...