Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 guindilla roja seca en 2 trozos (sin pedúnculo ni semillas)
- 300 g de chipirones enteros frescos limpios, cortados por la mitad
- 30 g de vino blanco
- 250 g de kale limpio y troceado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 574 kJ / 137 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas con patatas
30min
Alcachofas con habitas al azafrán
50min
Acelgas y ajetes con huevos
40min
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30min
Alcachofas a la cerveza
45min
Espinacas con pasas y piñones
15 Min
Broccolini crujiente con salsa de ajos
15 Min
Acelgas con tomate
30min
Espinacas con garbanzos y bacalao
40min
Espaguetis de calabacín picantes
30min
Kale, broccolini y arándanos con almendras
30min
Calamares encebollados
1 godz.