![Salteado de chipirones con kale Salteado de chipirones con kale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BEF7BF6D-6C73-411A-9366-939051FB6696/Derivates/4cc1a5fc-d095-464d-b0a0-55dd6e5a0b75.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 guindilla roja seca en 2 trozos (sin pedúnculo ni semillas)
- 300 g de chipirones enteros frescos limpios, cortados por la mitad
- 30 g de vino blanco
- 250 g de kale limpio y troceado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 574 kJ / 137 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salteado de repollo y calabaza
15 Min
Rape al limón con anchoas
25 Min
Broccolini crujiente con salsa de ajos
15 Min
Sopa de kale con crujiente de beicon
35min
Kale, broccolini y arándanos con almendras
30 Min
Tirabeques y judías verdes con aliño de anchoa y tomate
25 Min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40 Min
Calamares con pisto
45min
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
25 Min
Coliflor al vapor con gulas en vinagreta de pimientos
1 Std.
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30 Min
Lubinas de ración en papillote para dos
30 Min