Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g feijão branco seco
- Água q.b. p/ demolhar e cozer
- 500 g broa de milho partida em pedaços
- 200 g azeite
- 1 molho de grelos, só as folhas
- 3 dentes de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 585 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Esparregado à moda da Beira
50min
Nuggets de peixe e arroz de tomate com feijão preto
1h 10min
Molho piripíri
30min
Cavala à tanoeiro - TM5
55min
Migas de grelos com ovo escalfado
1h
Piza vegan
1hod. 30min
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1h 10min
Piza Vénus
1h
Rancho
2h 45 min
Cozer 700-1200 g de batata-nova
50min
Migas de couve e cogumelos com batata-doce
55min
Bacalhau com grão e broa
45min