Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 TL Kümmel, ganz
- 2 EL Öl
- 800 g Lammfleisch aus der Keule, in Stücken (4 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 400 g Geflügelfond
- 300 g Möhren, längs geviertelt, in Stücken (4 cm)
- 400 g Steckrüben, in Würfeln (2 cm)
- 600 g Kartoffeln, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 493 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Birnen, Bohnen und Kassler
50 min
Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)
2h
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40 min
Schnelles Lamm-Dhansak
45 min
Boeuf Bourguignon
9 godz. 30 min
Schnelles Lamm Dhansak
50 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Hähnchen-Tajine mit Birnen und Backpflaumen
40 min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 min
Sheperd`s Pie
1 godz. 30 min
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15min
Labskaus
50 min