Pangasiussuppe mit Garnelen
TM6 TM5

Pangasiussuppe mit Garnelen

4.6 (45 ocen)

Składniki

  • 2 Knoblauchzehen
  • 100 g Zwiebeln, halbiert
  • 300 g Kartoffeln, in Stücken
  • 200 g Möhren, in Stücken
  • 800 g Wasser
  • 100 g Sahne
  • 2 TL Salz
  • 1 Msp. Safranfäden
  • 4 Pangasiusfilets (ca. 400 g), in Streifen (1,5 cm)
  • 20 g Olivenöl
  • 2 - 3 Prisen Chilipulver
  • 400 g Tiefseegarnelen, TK, aufgetaut, abgetropft
  • 2 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1033 kJ / 246 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy