Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Pck. Tarteteig oder Quicheteig (400 g), z. B. von Tante Fanny
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 500 g Rote Bete, geschält, in Stücken (3 cm)
- 125 g Blauschimmelkäse (z.B. von St. Agur)
- 200 g Schmand
- 3 Eier (Kl. M)
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 995 kJ / 238 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1 Std.
Quiche mit Schwarzwurzeln und Gruyère
1 Std. 20 Min
Kürbis-Frischkäse-Tarte
1 Std. 30 Min
Möhrenquiche mit Salbei
1h 35min
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1 Std. 20 Min
Kürbis-Sellerie-Quiche
2h
Rosenkohlquiche mit Maronen und Schinken
1 Std.
Rote-Bete-Schinken-Tarte
1 Std. 20 Min
Kürbis-Tarte
2h 35min
Grünkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Kürbisquiche mit Ziegenfrischkäse und Birne
1 Std. 30 Min
Kürbis-Feta-Quiche
45 Min