Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 1 tsp salt, plus extra to season
- 350 g linguine pasta
- 1 tsp oil
- 50 g salted butter
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 - 2 fresh long red chillies, cut into halves and deseeded if preferred
- 1 tsp fennel seeds
- 2 bunches asparagus, cut into thirds
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 280 g crab meat
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 12 sprigs fresh chives, finely sliced
- 3 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2156.5 kJ / 513.5 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 67.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1518 mg
Alternatywne przepisy
Linguine with salmon and herbs
25 min
Prawn stir-fry
25 min
Beef and pepper ragu
2h 15 min
Creamy scallop soup with chorizo
30min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min
Seafood con arroz
45min
Sweet and sour prawns
1h
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Garlic prawns
25 min
Chilli crab pasta
35min
Risoni with salmon and spinach
25 min
Smoked trout pasta with lemon and capers
35min