Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema chantilly
- 130 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 500 g di frutti rossi misti freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 545 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna cotta allo yogurt greco e pesche
4j 30 menit
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1 Std. 45 Min
Trifle alle fragole
5h 30min
Panna cotta kiwi e ciliegie
6h 40min
Cheesecake ricotta e pere
4h 35min
Profiteroles
2j
Tiramisù al pandoro
4 Std.
Cestini di crema e frutta
3sa
Mini cheesecake
4h 15 min
Crema chantilly
35 Min
Bignè con crema pasticcera
3sa
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min