Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema chantilly
- 130 g di zucchero
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Terminare la preparazione
- 500 g di frutti rossi misti freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 545 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5 min
Torta ricotta e pistacchio
8h
Soda al limone
Brak ocen
Tronchetto di Natale
2hod. 45min
Bignè menta e cioccolato
4hod.
Cigni alla crema diplomatica
2hod.
Bignè con crema al pistacchio
3h
Crema diplomatica
30min
Torta Diplomatica
3h
Millefoglie
5h
Crema chantilly
35min
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 min