Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole

Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole

3.8 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
24 pezzi

Składniki

Cupcake
  • 250 g di cioccolato fondente (min. 70% di cacao) a pezzi
  • 250 g di burro a pezzi
  • 180 g di acqua
  • 4 uova
  • 300 g zucchero
  • 2 cucchiai colmi olio di semi di girasole
  • 120 g di panna vegetale
  • 300 g di farina per dolci
  • ½ bustina di lievito in polvere per dolci (circa 8 g)
  • 60 g di cacao amaro in polvere
Ganache
  • 300 g di fragole pulite, a pezzi
  • 80 g zucchero
  • 600 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 100 g di burro morbido a pezzi
Terminare la preparazione
  • 100 g di fragole pulite, a fettine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 6.2 g
Kalorie 1916 kJ / 458 kcal
Tłuszcz 29.6 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 44.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...