Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di prugne secche denocciolate (circa 30 pezzi)
- 200 g di vino rosso
- 1 stecca di cannella
- 6 chiodi di garofano
- 40 g di cioccolato fondente (70% di cacao)
- 10 g di zucchero a velo
- ¼ di cucchiaino di cannella in polvere
- 410 g di burro chiarificato
- 60 g di farina di farro + q.b.
- 75 g di bevanda a base di mandorle (vedere consigli)
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di cardamomo in polvere
- 30 mandorle pelate
- 30 g di mandorle a lamelle
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 381.8 kJ / 91.1 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cocktail ai cachi
10min
Crostata di frutta al San Marzano
1 godz.
Budino uova e latte al caramello
1h 30min
Frullato detox
10min
Crostata alle mele
1 godz.
Mattonella di strüdel
20h
Torta cupcake
40min
Torta banane e cioccolato
4 Std. 20 Min
Aceto aromatizzato alla menta
20min
Salsa all'arancia
25min
Crostata Arlecchino
1 godz.
Budino al cioccolato bianco e caramello
24 godz. 30 min