Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 180 g di latte
- 10 g di lievito di birra fresco sbriciolato
- 100 g di zucchero
- 200 g di farina multicereali
- 1 uovo
- 40 g di olio di semi di arachidi
- 1 pizzico di sale
- 230 g di farina tipo 00 + q.b.
- ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Crema allo yogurt
- 80 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 125 g di yogurt alla vaniglia o bianco cremoso
Terminare la preparazione
- 200 g di confettura di lamponi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 682 kJ / 163 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trancetti al latte
6h 30min
Girelle alla paprika con ricotta e pomodorini
7h 30min
Tortine dell'amore
1 Std. 40 Min
Zufoli
5 Std.
Panini del venerdì santo (Hot cross buns)
4 Std.
Danish layer cake
4 Std.
Cannoncini alla crema
3 Std.
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Bocconotto
2 Std.
Torta Red velvet
3 Std.
Panini al latte ripieni di crema alla vaniglia
40 Min
Red velvet cake
1 Std. 15 Min