Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 2 uova medie
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
- g di farina tipo 00 + q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 200 g di zucchero
- 200 g di mandorle pelate e tostate
- 20 g di burro morbido
- 50 g di liquore all'anice tipo Sassolino o alla mandorla amara
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Diamanti al cioccolato
7h 30min
Tortelli di carnevale al cocco
1h
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Torta degli addobbi
1h 25min
Castagnole
1h 20min
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50min
Spongade della Val Camonica
5h
Crostata di frolla montata alle nocciole
1h 20min
Muffin all'amaretto
30min
Biscottini ad occhio di bue
1h 10min
Cantuccini di Prato
1h