Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 2 uova medie
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
- g di farina tipo 00 + q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 200 g di zucchero
- 200 g di mandorle pelate e tostate
- 20 g di burro morbido
- 50 g di liquore all'anice tipo Sassolino o alla mandorla amara
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Dado di carne
45 Min
Sciroppo anice e liquirizia
20 min
Tortellini in brodo
1j 20 menit
Pastaragia
25 min
Gnocco al forno con i ciccioli
4 godz. 50 min
Coppe di mascarpone al croccante
3h 15min
Giardiniera sott'aceto
721h 25 min
Ciambella romagnola
1j
Cappelletti reggiani
2j
Gnocco fritto modenese
35 Min
Passatelli
45 Min
Tigelle
3j 50 menit