Urządzenia i Akcesoria
Bignè all'amarena
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 3 godz.
18 pezzi
Składniki
Pasta choux
-
150 g di acqua
-
80 g di burro a pezzi
-
1 pizzico di sale
-
10 g zucchero
-
120 g di farina tipo 00
-
3 uova
Crema all'amarena
-
200 g di panna (min. 30% di grassi)
-
250 g di mascarpone
-
80 g di amarene sciroppate sgocciolate
-
20 g di sciroppo di amarena
Terminare la preparazione
-
18 amarene sciroppate sgocciolate
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
1.8 g
Kalorie
442 kJ /
162 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
4.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Piccole coccole
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Salsa al caramello
35 min
Profiteroles al limone
1 godz. 45 min
Pasta choux
2 godz.
Pasta Choux
2 godz.
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Bomboloni salati
3 godz. 20 min
Pan di Spagna salato pomodori, crudo e mozzarella
3 godz. 30 min
Baci di dama calabresi
1 godz.
Whoopie al caffè
2 godz.
Cupolette al limone
9 godz.
Paris Brest
3 godz. 30 min
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min