Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema all'amarena
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di mascarpone
- 80 g di amarene sciroppate, sgocciolate
- 20 g di sciroppo di amarena
Terminare la preparazione
- 18 amarene sciroppate, sgocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 442 kJ / 162 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al tiramisù
4h
"Finta" cheesecake
1h 55min
Cupolette al limone
9h
Bignè con frutti canditi
6h 30min
Minnuzze di Sant'Agata
7h 30min
Sagne chine
1h 40min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Segreto federiciano
2h 30min
Semifreddo al caramello salato
11 Std.
Bignè con crema al pistacchio
3h
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20min
Crema mousseline
1h