Wersje kompatybilne
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 170 g di latte
- 2 tuorli d'uovo
- 35 g di zucchero vanigliato
- 20 g di farina
Pasta sfoglia
- 200 g di farina 380 w + q.b. per infarinare (vedere varianti)
- 5 g di latte in polvere
- 50 g di cubetti di ghiaccio
- 35 g di latte intero
- 20 g di panna fresca liquida
- 2 g di malto in polvere d'orzo o liquido
- 25 g di zucchero semolato
- 7 g di lievito di birra fresco
- 3 g di sale
- 125 g di burro freddo
Finitura
- 100 g di gocce di cioccolato fondente
- 50 g di gelatina neutra
- 50 g di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 9585 kJ / 2291 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 248 g
- Tłuszcz
- 133 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannoli alla crema Chantilly
1 Std. 5 Min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55 Min
Pan di Spagna
1h 50min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Bignè lumachine
Brak ocen
Millefoglie al tiramisù e mandorle
1h 35 min
Torta del cardinale
3h 30min
Bignè cake
4 Std.
Torta cupcake
40 Min
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3 Std.
Isadora ubriaca alle noci
3 Std.
Bignè con crema al pistacchio
3 Std.