Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di latte
- 20 g di lievito di birra fresco
- 1 uovo
- 60 g di zucchero
- 350 g di farina manitoba + q.b.
- 150 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 2 cucchiai di liquore all'amaretto + q.b.
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- ½ arancia, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 1 cucchiaino di essenza di panettone
- 4 cucchiai di uva passa
- 2 cucchiai di frutta mista candita a pezzetti a tocchetti (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 13750 kJ / 3286 kcal
- Białko
- 57.6 g
- Węglowodany
- 423.8 g
- Tłuszcz
- 151.2 g
- Błonnik
- 15.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse
12 Std. 50 Min
Zucchero alle mandorle caramellate
10 min
Torcion dolce
3h 30min
Castagnole
1j 20 menit
Torrone alle mandorle
3h 20 min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2j
Biscotti della nonna
30 min
Pappardelle ripiene di piselli
2 godz. 25 min
Castagnole al forno (senza glutine)
45 Min
Presnitz
2j
Calzoncini con i ceci
2h 15 min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h