Torta alla pasta di mandorle
TM5 TM6

Torta alla pasta di mandorle

3.0 (3 oceny)

Składniki

  • 75 g di burro fuso + q.b.
  • 40 g di zucchero vanigliato
  • 100 g di mandorle a lamelle
  • 200 g di zucchero
  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 50 g di farina tipo 00
  • 50 g di amido di mais (maizena)
  • 240 g di albumi
  • 1 pizzico di sale
  • 500 g di pasta di mandorle (colorata)
  • 1 pacchetto di caramelle, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2880 kJ / 685 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
92 g
Tłuszcz
30 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy