Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g di burro fuso + q.b.
- 40 g di zucchero vanigliato
- 100 g di mandorle a lamelle
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 50 g di farina tipo 00
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 240 g di albumi
- 1 pizzico di sale
- 500 g di pasta di mandorle (colorata)
- 1 pacchetto di caramelle, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2880 kJ / 685 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 92 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti cuore morbido al caramello
2 godz. 40 min
Tartufi al cioccolato fondente
6h 40 min
Torta al cioccolato e cocco
40 Min
Torta crema e cioccolato
1h 35min
Minnuzze di Sant'Agata
7u. 30min
Tortina monoporzione cioccolato e fragole
50 min
Bocconotto
2 Std.
Torta all'arancia e crema tropicale
2 Std. 35 Min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Cheesecake della Vigilia (TM6)
4 godz. 30 min
Ciambelline glassate
50 min
Copertura di cioccolato all'olio
15 Min