Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema alla vaniglia e al cacao
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 50 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero
- 2 uova (da 60 g)
- 25 g di cacao amaro in polvere
Torta
- burro q.b.
- 300 g di farina tipo 00
- 200 g di zucchero
- 4 uova (da 60 g)
- 130 g di olio di semi di girasole
- 100 g di latte
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta appassionata alle amarene
1h 30min
Sbriciolata agli amaretti e crema gianduia
45 Min
Pasta biscotto
1h
Torta tenerina al cioccolato
45 Min
Torta bignè al cioccolato bianco
1h
Sbriciolata con confettura di albicocche (senza lattosio)
1h
Crostata morbida al cioccolato
2h 40min
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 Min
Sbriciolata al cacao con crema al latte
1h
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h
Torta mimosa
1 godz. 5 min