Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema alla vaniglia e al cacao
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 50 g di farina tipo 00
- 500 g di latte intero
- 2 uova (da 60 g)
- 25 g di cacao amaro in polvere
Torta
- burro q.b.
- 300 g di farina tipo 00
- 200 g di zucchero
- 4 uova (da 60 g)
- 130 g di olio di semi di girasole
- 100 g di latte
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta bignè al cioccolato bianco
1h
Tortine paradiso
1h
Pasta biscotto
1h
Blondie alle fragole
40min
Paris Brest
3 Std. 30 Min
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1h
Torta soffice mascarpone e fragole
1 Std. 10 Min
Tronchetto al tiramisù
4h
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1h
Chiffon cake bicolore
1h 30min
Crostata morbida al cioccolato
2 Std. 40 Min
Torta Moretta
1h 30min