Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al limone
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 100 g di burro a tocchetti
Meringa
- 180 g di zucchero
- 60 g di albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filetti di agnello all'aglio
1h
Crema pasticcera
15 Min
Galette des rois al cioccolato
2h 30min
Éclair come un Paris-Brest
5h
Cupolette al limone
9 Std.
Babà alle rose (di Luca Montersino)
3h
Baccalà fritto con salsa BBQ (di Sebastiano Rovida)
5h 30min
Crostata meringata all'arancia
30 min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55 min
Bomboloni salati
3sa 20 dk
Crema inglese (di Luca Montersino)
20 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min