Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al limone
- 2 limoni, preferibilmente biologici
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 100 g di burro a tocchetti
Meringa
- 180 g di zucchero
- 60 g di albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartufi con cuore al cocco
6 godz. 50 min
Crema pasticcera
15min
Profiteroles
2u.
Tartufo al cioccolato
11h 20min
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23u.
Lemon meringue pie
3h
Profiteroles al limone
1u. 45min
Piccole lemon meringue pie
2sa 35 dk
Crema tartufo
12h 20min
Crostata meringata all'arancia
30min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min