Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Mousse cocco e vaniglia
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 250 g di latte di cocco
- 3 uova
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 80 g di cioccolato bianco a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
Glassa di zucchero
- acqua, 10% del peso della pasta di zucchero
- cocco disidratato grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1823 kJ / 436 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al burro
10 Min
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1 Std. 10 Min
Cremino ai tre cioccolati
2h 25 min
Éclair ciocco-caffé
12 godz.
Pasta sablé al cacao
1 Std. 10 Min
Mini muffin con frosting al mascarpone
1h
Éclair all'arancia
7 Std.
Crema tartufo
12 godz. 20 min
Cupcake con panna montata
55min
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5klst