Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 500 g Wasser
- 400 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Stücken (3 cm)
- 6 - 7 große rote Zwiebeln, geschält, Wurzel- und Stielansatz entfernt
- 30 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 15 g gemischte, frische Kräuter (z. B. Salbei, Petersilie, Thymian), Blättchen abgezupft
- 20 g getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
- 1 EL Pinienkerne
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 EL Majoran, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 383 kJ / 91 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Gnocchi
1 Std. 15 Min
Zwiebelsuppe
1 Std.
Spargel im Knusperteig mit zweierlei Dips
1 Std. 10 Min
Überbackene Speckknödel
1 Std. 30 Min
Bärlauchroulade mit Paprikasalat
1 Std.
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 Min
Camembert-Soufflé
45 Min
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1 Std.
Oliven-Feta-Knödel mit Tomatensauce
2 Std.
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2 Std. 30 Min
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1 Std. 40 Min
Pikante Germknödel mit Käsefülle und Kürbiskernbutter
1 Std. 25 Min